Leerlingen Candea College aan de slag met Vertrouwd Wonen

Persbericht | Duiven, 25 februari 2013

Onderzoek of de woning geschikt is voor nu en later
Op vrijdag 21 februari is gestart met een zestal lessen over langer zelfstandig blijven wonen. Leerlingen van het Candea College besteden hun maatschappelijke stage-uren om in samenwerking met het project Vertrouwd Wonen te onderzoeken wat het betekent om langer in de eigen woning te blijven wonen als je ouder wordt. Vertrouwd Wonen is een project van de gemeenten Duiven en Westervoort samen met woningcorporatie Vivare.

Het project stimuleert senioren om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Het hebben van een geschikte woning speelt hierbij een belangrijke rol. Een woning kan specifiek voor ouderen gebouwd zijn, maar ook ‘gewone’ woningen kunnen worden aangepast.

Zes lessen en een belangrijke opdracht
Vijftien leerlingen van het Candea College in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar zijn afgelopen vrijdag van gestart met een aantal opdrachten. Zij zoeken uit wat het betekent om ouder te worden en in eigen woning te blijven wonen. De eerste les stond in het teken van de (on)gemakken van het ouder worden en wat dit inhoudt voor de woning. In maart en april gaan zij met een adviseur van Vertrouwd Wonen op bezoek bij een senior (opa en oma of de buren of bekenden) om ter plekke te bekijken wat er kan worden aangepast in de woning om het makkelijker te maken om daar te blijven wonen. Daarna gaan zij op pad voor een interview en maken zij nog een filmpje over het onderwerp. Vervolgens gaat de 4e les over hun eigen ideeën die zij hebben om ouderen langer in de eigen woning te laten wonen. De projectleiders van Vertrouwd Wonen hopen stiekem dat daar een heel goed en nieuw idee bij zit. Tenslotte wordt half juni een slotbijeenkomst gehouden die de leerlingen ook zelf gaan organiseren en presenteren. De slotbijeenkomst is in het Candea College.

Subsidie
De provincie Gelderland maakt het mede mogelijk om deze stage aan te bieden door de leskist ‘Gemakkelijk Wonen’ te subsidiëren.

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden naar de lessen? Neem dan contact op met Sandie te Pas, stagemakelaar van het Candea College, tel. (0316) 36 78 00, Dick Duimel van de gemeente Duiven, tel (0316) 27 94 56 of met Christine Andriessen van de gemeente Westervoort, tel (026) 317 92 21. Voor meer informatie over de mogelijkheden om uw woning aan te passen kijkt u op www.vertrouwdwonen.net of belt u met het loket WWZ, via tel 0900-279 11 11 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 uur – 12.30 uur).

Gemeente Duiven, Kastanjelaan 3, 6921 CZ Duiven, (0316) 27 91 11

Foto: Jette Vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>