Project leskist voor groep 8

Over Leskist Gemakkelijk Wonen

Opplussen via de kleinkinderen

Gemakkelijk en veilig in je eigen huis blijven wonen als je ouder wordt. Wie wil dat nu niet? Maar hoe doe je dat? Laat het de inwoners van uw gemeente leren via….hun kleinkinderen!

Het project

Zij kunnen zich na het doen van allerlei interactieve opdrachten uit de Leskist Gemakkelijk Wonen voor Jong & Oud namelijk opplusdeskundige noemen.

Zo is er een opdracht waarbij de leerlingen uit groep 7/8 tijdens een persconferentie vragen stellen aan een senior. Bijvoorbeeld over ouder worden. Maar ook over de woning: is het een rijtjeshuis, boerderij, gehuurd of koop? Verder nemen de basisschoolkinderen het huis van opa, oma of de oudere buurman onder de loep. Ze checken punten als het tuinpad, de keukenverlichting en de trap. Zijn deze allemaal veilig of is hieraan nog wel iets te verbeteren en zo ja hoe dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>