Waarom deze Leskist

Het onderwerp ouderdom in relatie tot wonen is iets wat erg actueel is. Door de vergrijzing en veranderingen in de zorg zullen we allemaal zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En dat willen we ook. Maar dan moet er wel een aantal zaken goed geregeld zijn, waaronder een veilige en comfortabele woning. Dat begint eigenlijk al met een stukje bewustwording in een fase van het leven waarin de dagelijkse dingen in en om huis nog gemakkelijk gaan. Maar wat als er iets verandert in de gezondheid en een drempel die eerder geen probleem gaf ineens een obstakel is geworden? Voor ouderen en mensen met een (chronische) ziekte betekent dit dat ze kleinere en grotere aanpassingen kunnen doorvoeren. Dat begint bij het aanbrengen van antislipmatjes en betere verlichting en kan eindigen in het verbouwen van ruimten om zo gemakkelijker en veiliger door het huis te kunnen bewegen.

Je kunt dit via standaard uitingen zoals brochures en websites onder de aandacht brengen. Maar zeker ook via de Leskist Gemakkelijk Wonen, omdat:

  • deze vol leuke opdrachten zit, compleet met materiaal en werkboek
  • de lessen leerzaam zijn voor jong & voor oud
  • uit onderzoek is gebleken dat senioren gevoelig zijn voor een boodschap van hun kleinkinderen en dat dit beter beklijft.